Na tečaje družabnih plesov se največkrat prijavijo pari, najdejo pa se tudi kakšni posamezniki, ki pridejo sami in si kasneje z našo pomočjo najdejo plesalca ali plesalko. Prijavijo se lahko tako čisti začetniki, ki bi se radi naučili nekaj osnovnih korakov, kot tudi tisti, ki so nekoč že plesali in bi radi svoje znanje različnih plesov obnovili ali celo izpopolnili. Tečaji družabnih plesov so namenjeni odraslim nekje od 20. leta starosti naprej.

Sklop tečaja šteje 8 vaj, kar časovno zavzame 2 meseca, 1x tedensko po dve šolski uri – 90 minut in sicer največkrat ob poznih popoldanskih urah, torej od 18. ure naprej. Tečaji družabnih plesov se delijo na tečaje: začetne (1. stopnje) in nadaljevalne (2. stopnje).

Na zgoraj omenjenih tečajih se tečajniki naučijo osnov okoli 10 družabnih plesov, kot so: angleški valček, dunajski valček, foxtrot, tango, cha-cha, rumba, samba, jive, salsa, … Pri vsakem plesu se za začetek naučimo le nekaj osnovnih figur, nato po ponovnem pregledu dodamo kakšno težjo sliko.

Urnik

Pošlji povpraševanje!